maanantai 26. elokuuta 2013

Arjen valoja

En ole kirjoittanut hetkeen. Arki vetää helposti syövereihinsä. Se ei kuitenkaan ole negatiivinen asia, koska ei se poissulje kauneutta. Päinvastoin. Arki on täyttä elämää, olennaisuutta.


Tässä on kuva kansiosta, jossa on valmentamani varhaisnuorten ryhmän nukketeatterinäytelmäprojektiin liittyvää materiaalia. Kaaoksen keskellä on hahmoja, rekvisiittaa, tarinan käsikirjoitus ja kutsuja, sekä ryhmän toimintaa innoittavia lainauksia bahá´í-kirjoituksista. Kaunista on se luovuus, energia ja motivaatio, sekä omistajuus, joka nuorissa ilmenee, kun he tekevät tätä projektia. Kaikki tämä heijastuu heidän säteilevillä kasvoillaan.
Näen ikkunastani joka ilta, kun aurinko painuu mailleen. Joka päivä näky on pääpiirteittäin sama, mutta silti eroaa vivahteiltaan olennaisesti kaikista muista illoista. Auringonlaskuihin ei voi kyllästyä, vaikka nehän ovat maailman arkisimpia asioita. Aurinko nousee ja laskee joka päivä, ja silti onnistuu salpaamaan hengen yhä uudestaan ja uudestaan.Minun suosikkiarkitraditioni on ennen nukkumaanmenoa sytyttää kynttilöitä palamaan yöpöydälleni, joidan valossa lueskelen siihen asti, kunnes uni tulee silmään. Kuinka monta kertaa minä olen katsellut seinälleni heijastuvia kuvioita, ja olisin halunnut jäädä vain tuijottelemaan elävän liekin antamaa lepattavaa vaikutelmaa nukahtamisen sijaan? Todella monta, mutta edelleen se on upeimpia hetkiä päivässä.


Loppupäätelmä/Pointti?
Ehkä yksinkertaisesti se, että sekä ulkoinen että sisäinen valo on pohjaton ilon ja kauneuden lähde.
Valon merkitys on valtava, itsestäänselvä mutta ihmeellinen.post scriptum 
Vielä eräs asia tuli mieleen, jonka halusin jakaa kanssanne. Olen saanut erityisesti tänään voimaa eräästä runosta, jonka yksi ystäväni postasi seinälleen facebookissa eilen illalla. Teippasin ajatelman siltä istumalta käytävämme seinällä roikkuvan kokovartalopeilin pintaan, ilahduttaakseni kenties myös kämppistäni.
Samoin saatesanoin minä toivotan teille hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti